Se incarca...

 

Managementul durerii

Managementul durerii

Bun găsit, draga mea/dragul meu!

https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/management-durere-640x426.jpg

Ce înseamnă managementul durerii și cum e diferit față de tratarea durerii?

Durerea, în sine, este o experiență umană unică și universală. Cum simțim durerea, cum interpretăm durerea, cum răspundem la durere, influențează intensitatea durerii.

Insă, lumea, acest Univers, are nevoie de oameni care să facă un pas înainte și să trăiască cu bunăvoință, cu amabilitate, iubire, echilibru și cu intenții foarte clare în legătură cu propria viață.

De aceea, zilele în care ne-am uitat pe noi, am pus pe plan secund dorințele noastre și ne-am scufundat în durere, neputință, tristețe considerând că nu avem nicio perspectivă, s-au terminat.

Dorința de a deveni cea mai bună versiune a noastră a devenit imperativă.

Este dreptul fiecăruia, de la naștere, de a cunoaște în iubirea, înțelepciunea, abundență, prosperitatea, succesul și să își atingă scopurile viață.

Am conceput Programul pentru Managementul Durerii special pentru persoanele cu durere persistentă, în special, musculoscheletala, fibromialgie, artrită cronică, ale căror activități, interacțiuni, eficiență la locul de muncă și în viața personală, sunt afectate și produc tristețe.

După ce am experimentat, împreună cu pacienții mei toate experiențele furnizate în acest curs și am învățat împreună că durerea este o lecție pe care Universul ți-o oferă pentru a-ți îmbunătăți viața, relațiile personale, situația financiară, stilul de viață, modul în care contribui în viața cuiva, viața mea și a lor s-a transformat complet.
Programul te va ajuta:
 • • să descoperi care este cea mai bună versiune a ta în această viață;
 • • să ieși din blocajul creat de durere și de boală;
 • • să spui DA infinitelor posibilități pe care viața ți le oferă. Toți aveam dreptul la măreție, la tot ce este mai bun.
 • • să-ți reconsideri darurile și talentele pe care le-ai primit;
 • • să crezi în tine și în dorințele și visele tale;
 • • să îți dorești ce este mai bun pentru tine, pentru relațiile tale, pentru viața ta;
 • • să preiei controlul asupra vieții tale, să ii oferi un sens;
Acest program îți dezvoltă acele abilități care te vor ajuta să negociezi cu durerea, să preiei controlul asupra ei și să recâștigi bucuria de a trăi, și anume:
 • ● înțelegerea și explorarea durerii și a rolului ei în viața noastră;
 • ● înțelegerea efectelor psihologice ale durerii persistente;
 • ● dobândirea abilității de a ne reseta mesajele greșite pe care I le transmitem corpului atunci când apare durerea;
 • ● învățarea modului în care să facem loc în viață noastră a dorințelor, nevoilor și a celorlalte activități zilnice într-o manieră echilibrată;
 • ● cum să ne relaxăm mintea și corpul;
 • ● cum să evităm suprasolicitarea în cadrul activităților care cresc durerea;
 • ● cum să facem loc exercițiului fizic în viață noastră;
 • ● creșterea încrederii în a face față durerii persistente prin exersarea unor strategii noi.
Este recomandabil ca în perioada programului să continuați tratamentele și recomandările oferite de medicul dumneavoastră curant.
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/10/Udrea-Gabriela_Preia-controlul-asupra-durerii-coperta-1-4.jpg
Cartea este rezultatul experienței clinice și de cercetare de aproximativ 30 de ani cu mii de pacienți cu durere musculoscheletală, care prin modificarea progresivă a unor comportamente specifice și a modului de raportare la durere au reușit să își îmbunătățească semnificativ evoluția bolii, să recâștige echilibrul, energia, entuziasmul, armonia și încrederea în propriile puteri. Autorul nu promite vindecări miraculoase, dar pune la dispoziție informații și instrumente utile pentru a controla durerea și a trimite durerea în spatele scenei vieții dumneavoastră.
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/qpn.png
“Ceea ce îmi doresc să înțeleagă pacienții care vor accesa programul de management al durerii este că își pot îmbunătăți viața dacă vor conștientiza și vor învață să controleze factorii care influențează “volumul” durerii.

Există multe strategii în această direcție.

Fiecare persoană trăiește durerea în felul său propriu, pentru că durerea este un semnal trimis creierului. Intensitatea sa este, mai degrabă, percepută, sau, dacă vreți, negociată la nivelul cortexului, în funcție de ceea ce cunoaștem până în acel moment.

Un alt mecanism important care controlează volumul durerii este dispoziția noastră psihică, emoțională. Atunci când suntem stresați, suprasolicitați, anxioși sau deprimați, sedentari, volumul durerii crește - acesta este motivul pentru care durerea se înrăutățește atunci când suntem frustrați, triști, posomorâți, sub presiune sau pur și simplu obosiți.

E nevoie de “mai multe dușuri călduțe”, prin care evenimentele negative din viață, tensiunile, îngrijorările, somnul de proastă calitate, frica, furia, sentimentul de inutilitate, de prea puțin sau prea mult, să se ducă, lăsând loc pentru înțelegerea durerii, relaxare, plăcerea de a face exercițiul fizic, de a te conecta cu ceilalți, de a da un sens și un țel vieții tale, acceptării și de ce nu bucuriei de a trăi. De exemplu, exercițiul fizic, relaxarea, afirmațiile pozitive reduc volumul durerii.

Programele mele de management al durerii furnizează un set de unelte și cadrul necesar recuperării și reconectării la sine, la corp, la emoții. Vindecarea începe din interior.”
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/qpr.png