Se incarca...

 

Psihoterapie

Psihoterapie

Ce înseamnă psihoterapia centrată pe persoană și de ce e diferită față de consilierea psihologică?


Psihoterapia centrată pe persoană este o tehnică terapeutică non-directivă, dezvoltată de psihologul Carl Roger, care se focusează pe persoană și nu pe problema.

Obiectivul acestui tip de terapie este ca dvs. să dezvoltați o independența cât mai ridicată, în așa fel încât să puteți face față atât problemelor din prezent, cât și celor din viitor.

Terapeutul specializat în psihoterapie centrată pe persoană nu face schimbări pentru dvs. și nici nu le sugerează, ci creează un climat și o relație în care ajungeți să vă cunoașteți și să vă acceptați. Nu pune întrebări, nu pune un diagnostic, nu face teste psihologice, nu face interpretări, evaluări, nu oferă sfaturi, nu-și exprimă propriile opinii.

În acest tip de relație oamenii își găsesc motivația pentru schimbare.
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/shoot-26-iun0943-scaled.jpg
Sunteți lăsat să vă spuneți propria poveste și să folosiți relația terapeutică în felul dvs.
Deveniți astfel parte activă în procesul terapeutic, iar terapeutul nu este o autoritate, un expert, ci doar un agent al schimbării furnizând doar condițiile terapeutice:
Empatia - face tot posibilul să privească lumea prin ochii dvs. pentru a va înțelege perspectiva;
Congruența - este autentic, nu se preface, nu se ascunde;
Acceptarea necondiționată - accepta persoana din fata lui fără sa judece experiențele, trăirile, comportamentele celuilat, fără sa puna eticheta bun sau rău, valoros sau nevaloros, acceptabil sau inacceptabil.
Terapeutul încearcă să înțeleagă cum arată lumea prin ochii persoanei care cere ajutorul și verifică înțelegerea lui atunci când are dubii. Persoana în suferința este cea care știe cel mai mult și cel mai bine povestea sa și nu are nevoie de ghidajul și înțelepciunea unui expert ci de un mediu și o relație în care să-și poată comunica în siguranță gândurile și trăirile și să fie înțeleasă și acceptată.

Terapeutul în psihoterapia centrată pe persoană are convingerea ca fiecare individ sau are o tendință naturală către creștere, vindecare și actualizare. Auto-distructivitatea și disfuncționalitatea apar din cauza mediului în care funcționează care îi distorsionează această tendință. Dacă condițiile terapeutice sunt furnizate, individul va găsi propriile răspunsuri la problemele sale. Terapia îl eliberează pe client către maturitate emoțională, independență și împlinirea propriului potențial.
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/07/fotopsihoterapie.jpg
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/qpn.png
“Marele beneficiu al acestui tip de terapie este autenticitatea legăturii dintre pacient și terapeut.

Tehnica pleacă de la ideea că în relația terapeutică clientul este expertul pentru că el știe cel mai bine lumea în care a trăit și trăiește. Ființă umană are o tendința naturală de a-și împlini propriul potențial (tendința la actualizare).

În cadrul ședințelor de psihoterapie persoana cu durere cronică are posibilitatea să discute despre experiențele sale în legătură cu durerea (îngrijorări, frici, situații care accentuează durerea), să descopere care sunt credințele și valorile sale experimentate personal sau preluate din familie și să le pună în acord.

Sarcina mea ca terapeut nu este aceea de a face, de a direcționa sau de a sugera schimbarea pentru dvs., ci aceea de a crea un mediu în care să ajungeți să vă cunoașteți și să vă acceptați.

Terapeutul oferă suport, ghidaj și structură în așa fel încât clientul să descopere soluțiile personalizate în el însuși.”
https://drgabrielaudrea.ro/wp-content/uploads/2020/08/qpr.png

Servicii

- psihoterapie individuala ( inclusiv online)
- consiliere in situatii de criza
- managementul stresului
- grup de dezvoltare personala
Cabinet de psihologie Udrea Florina Gabriela

Psiholog cu drept de libera practica cod personal 21309

Bucuresti, sector 6, Str Vintila Mihailescu 15, Bl 60, Sc1, Et 1, Ap 12, T

Telefon 0723160507, email office@drgabrielaudrea.ro