Cum vă alegeți reumatologul potrivit?

Cum vă alegeți reumatologul potrivit?

 

 

Dacă ai o suferință la nivelul încheieturilor, oaselor, mușchilor, coloanei este timpul să consulți un reumatolog. Neurochirugul se ocupă de intervențiile chirurgicale asociate compresiunilor spinale. Ortopedul se ocupă de intervențiile laparoscopice sau chirurgicale asociate articulațiilor, oaselor și mușchilor. Având în vedere că suferințele reumatismale sunt afecțiuni, în marea lor majoritate, cronice alegerea reumatologului ar putea să fie la fel de dificilă ca și algerea partenerului de viață pentru că este de dort să stabiliți o relație terapeutică pe termen lung. În consecință, cum faceți alegerea potrivită pentru dumneavoastră?

 

Informații despre reumatologi.

Reumatologul este specialistul care stabilește diagnosticul și tratamentul:

 • afecțiunilor musculoscheletale non-articulare și regionale (durere cervicală și lombară, fibromialgie, neuropatii de compresie, distrofie simpatică reflexă),
 • suferințelor cartilajului și osului (artroză, bolile osoase metabolice, boala Paget, osteonecrozele),
 • bolilor de țesut conjunctiv (artrită reumatoidă, lupus eritematos sistemic, scleroza sistemică, miopatii imune, sindrom Sjogren, sindrom fosfolipidic, boala Still a adultului),
 • vasculitelor,
 • spondilartritelor,
 • artritelor asociate cu agenții infecțioși,
 • suferințelor reumatice asociate afecțiunilor metabolice, endocrine,hematologice și neoplazice ,
 • tumorilor benigne și maligne ale articulațiilor.

 

Realizați propria căutare.

 

Realizați o listă a reumatologilor din zona dumneavoastră. Reduceți lista în funcție de experiența, competențele în domeniu ale medicului. Dacă în istoricul dumneavoastră medical există o serie de alte boli asociate, este recomandabil să alegeti un reumatolog care are și specialitate de medicină interna, pentru că acesta poate avea o imagine de ansamblu a tuturor suferințelor dumneavoastră și a terapiilor asociate acestora.

 

La ce să fiți atenți?

 

Acest lucru ține în mod clar de dumneavoastră. Aveți nevoie de cineva care să fie rapid, concis, greu accesibil și autoritar? Sau aveți nevoie de cineva care vă ascultă, explică și răspunde la întrebări, onest și plin de compasiune, atent la documentele medicale, care își găsește timp pentru dumneavoastră? Orice tip de personalitate decideți să aibă, fiți sigur că alegeți pe cineva cu care să puteți lucra pe termen lung. Gândiți-vă că gestionarea corectă și adecvată pe termen lung a problemei medicale depinde de relația pe termen lung cu medicul curant, relație care trebuie întreținută.

 

Ce să evitați?

 

Atunci când alegeți reumatologul poate este mai ușor să vă gândiți la cum nu ați dori să fie și să se comporte medicul dumneavoastră. Evitați-i pe aceia care nu vă privesc în ochi, care nu comunică bine, care nu vă ascultă, care sunt greu accesibili.

 

Tineți minte atunci când căutați un reumatolog că, un medic bun este acela care vă va ghida cu sfaturi și sugestii, vă va încuraja și susține pe parcursul evoluției bolii. Obiectivul lui ar trebui să fie ameliorarea calității vieții cu suferința musculoscheletală și acest lucru presupune ascultarea nevoilor dumneavoastră și determinare în a oferi cel mai înalt nivel de îngrijire. Împreună veți explora opțiunile pe care le aveți la dispoziție și veți decide împreună asupra planului de tratament într-o manieră profesionistă și plină de compasiune.

8 thoughts on “Cum vă alegeți reumatologul potrivit?”

 1. Pricop Stefania

  Am mare nevoie de dvs.dna.doctor !!! Am iesit la pensie de la spit.Cantacuzino in 2014. M- am mutat din Bucuresti,cautand un loc fara poluare,avand si ASTM, pe langa multe altele…. In àtatia ani am fost internata la noi la spital de 2 Ori( cu gonartroza si cu umarul, cu dureri coloana,avand hernie disc) . Daca ma cautati in calculator, ma gasiti Pricop Stefania nascuta 10 iulie 1953. Imi este f.greu cu problemele mele sa circul cu microbuzul de unde m- am mutat, la Bucuresti, iar aceasta pandemie m- a afectat f.mult in sensul in care ma chinui cu dureri,ptr.ca imi este frica sa circul, in contextul actual.ẞSper ca sa ajung la dvs. intr- un final, dupa ce voi face vaccinul, deoarece Inca nu am avut curaj sa il fac, pentru ca nu m- am simtit bine. Ma bucur ca v- am reantalnit si va doresc o primavara minunata cu Lumina, iubire si binecuvantari infinite !!!!!

 2. Sorina Mustăcilă

  Nu știu cum a-ți putea să mă ajutați,distanța este f.mare. Am probleme f serioase cu spatele. An făcut 2 RMN-uri,am 5 hernii de disc,dureri f.urâte.spondiloză cervicala. Degetele de la mâini mi se deformează. Vă mulțumesc! Noapte bună!

  1. Dr Gabriela Udrea

   Buna Sorina! Daca doresti poti face o programare pe site-ul medicentrum.ro pentru un consult online la mine. In acest fel poti trimite documentele medicale si ne putem vedea online.

 3. Pingback: URL

 4. 668479 433935But wanna remark which you have a quite decent internet internet site , I really like the style it genuinely stands out. 548112

 5. Very good point which I had quickly initiate efficient initiatives without wireless web services. Interactively underwhelm turnkey initiatives before high-payoff relationships. Holisticly restore superior interfaces before flexible technology. Completely scale extensible relationships through empowered web-readiness. Denny Dunlop

Comments are closed.

Scroll to Top