Se incarca...

 

Managementul durerii Alege să devii managerul durerii tale! Alege schimbarea!

Alege să devii managerul durerii tale! Alege schimbarea!

În fiecare zi mă întâlnesc în cabinet cu oameni care vin aduși de durere și de teama că aceasta le-ar putea schimba definitiv viața. Puțini dintre ei îi acordă atenție în momentul în care apare. Încearcă câteva zile să o ignore și își continuă activitățile ca și cum durerea nu ar exista. Abia în cabinet împreună, în demersul de a găsi o explicație și o soluție pentru durere, găsesc răgazul să o analizeze.

Pentru cei mai mulți, posibilitatea ca durerea să rămână pentru totdeauna în viața lor, este de neconceput și înfricoșătoare. Eticheta de suferința cronică, durere cronică sună ca o condamnare la o viață inactivă, în disperare și fără nicio perspectivă.

Vestea bună este că mii și mii de oameni au trecut prin acestă experiență și nu și-au abandonat viețile, nu au lăsat ca durerea să le o controleze. Nu au negat durerea cronică. Au acceptat-o și au ajuns la un echilibru între acceptare și schimbare prin cunoștere. Înțelegerea durerii și cunoașterea modului în care puteți să o controlați vă ajută să deveniți stăpânul și nu sclavul ei. Nimeni nu vă cunoaște durerea mai bine decât dumneavoastră.

Diferența dintre cele două extreme, nu este durerea, ci modul în care persoana decide să gestioneze situația. Atenție! Totul este despre decizia pe care fiecare persoană cu durere cronică alege să o facă în legătură cu durerea și felul în care alege să se raporteze la aceasta. Preluarea controlului asupra durerii este totdeauna o decizie. Decizia de a fi activ sau decizia de a fi pasiv în fața durerii. Decizia de a nu face nimic și a suferi în tăcere sau decizia de a căuta și a cere ajutorul.

Aminteste-ți că atunci când este vorba despre sănătatea ta, tu ești managerul, stăpânul, cel care hotărăște și ca orice manager ești responsabil pentru:

  • Identificarea problemelor și găsirea de soluți,
  • Luarea deciziei în legătură cu ce dorești să realizezi,
  • Stabilirea unor obiective și a unui plan de acțiune,
  • Urmărirea obiectivelor și evaluarea rezultatelor,
  • Efectuarea corecțiilor pe parcurs,
  • Gratificarea pentru rezultatele obținute.

Cum să devii propriul tău manager este un proces de învățare și de practică.

Dacă vrei să știi mai mult despre acest lucru comandă și citește:

https://www.emag.ro/preia-controlul-asupra-durerii-si-redescopera-bucuria-de-a-trai-autor-dr-gabriela-udrea-editura-letras-letras-9786060711391/pd/D1Y4V2MBM/

Preia controlul asupra durerii si redescopera bucuria de a trai, autor Dr. Gabriela Udrea, Editura Letras

Dr Gabriela Udrea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *