Se incarca...

 

Reumatologie Cum vă pregătiți înaintea unui consult reumatologic?

Aveți o suferință musculoscheletală și doriți să programați un consult reumatologic? Dacă răspunsul la această întrebare este Da, informațiile de mai jos s-ar putea să fie utile pentru a obține maximum de beneficiu din acest consult medical. Timpul alocat consultului medical este de aproximativ 20 de minute și în foarte multe situații insuficient, atât pentru medic cât și pentru pacient, așa că puțină organizare și pregătire nu strică.

  • Pregătiți cu o seară înainte dosarul medical personal cu toate documentele medicale anterioare: bilete de externare, scrisori medicale, analize de laborator, radiografii sau alte investigații efectuate. Așterneți pe o hârtie în ordine anul și diagnosticul afecțiunilor de care suferiți și nu în ultimul rând notați medicamentele cu care le tratați. Sub imperiul emoțiilor este posibil să nu ne amintim informații importante pentru decizia medicală. Această listă ușurează foarte mult discuția din cabinet, economisește timp prețios pentru alte întrebări și poate fi utilă și la alte consulturi.
  • Analizați-vă atent simptomele și fiți pregătit/ă să răspundeți la întrebări de tipul: Când au început durerile? Unde sunt exact localizate? Care este orarul durerilor pe parcursul zilei ? Cu ce au legătură? Ce ați observat că le ușurează? În ce situații se agravează? Se asociază cu alte simptome? Fiți sincer când discutați simptomele chiar dacă sunt lucruri care vă pun în încurcătură sau discomfort!
  • Realizați o trecere în revistă a modului în care simptomele vă afectează activitățile de zi cu zi! În felul acesta medicul își poate da seama de importanța și severitatea
  • Faceți o listă de acasă cu întrebările și problemele care vă îngrijorează în legătură cu simptomele, diagnosticul și tratamentul și fiți sigur că ați primit toate răspunsurile.
  • Recomandări privind întrebările: Care este diagnosticul ? Cum îmi afectează organismul ? Cum vă gandiți să controlați boala ? Cum și la ce intervale monitorizăm boala și eficiența tratamentului ? Cum aș putea să contribui pentru o evoluție mai bună a bolii? Care sunt site-urile informative care mă ajută pe mine și familia mea să știu mai multe despre boala mea? Cum îmi va afecta în viitor viața de zi cu zi ?
  • Îmbrăcați-vă într-o ținută comodă, lejeră în așa fel încăt să permită cu ușurință examinarea.
  • Încercați să vă prezentați cu cel puțin 30 de minute înainte de ora programată a consultului.
  • Nu uitați să luați cu dumneavoastră dosarul medical și un carnețel sau o hârtie și un instrument de scris pentru a nota unele precizări pe care le face medicul.

 

Vă urez un parteneriat de succes cu medicul dumneavoastră și nu uitați că sunteți parte a acestui parteneriat!

Succes!

 

Dr Gabriela Udrea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *